Tourtip: Gill Landry

16 januari 2020

Skeleton At The Banquet is het nieuwe album van songwriter en multi-instrumentalist Gill Landry, die jarenlang deel uitmaakte van het roemruchte rootsgezelschap Old Crow Medicine Show. Binnenkort tourt hij door ons land. Wij geven 2x2 kaarten weg voor het concert in Utrecht.

Gill Landry komt oorspronkelijk uit Louisiana en begon als zanger in de straten van New Orleans voordat hij zich bij Old Crow Medicine Show voegde, met wie hij vier albums opnam en tien jaar tourde. Inmiddels heeft Landry vier soloalbums uitgebracht, waaraan diverse artiesten als Laura Marling, Brandi Carlile, Klara Söderberg (First Aid Kit) en The Felice Brothers meewerkten. Wat zijn statuur in de indie rootsgemeenschap aanduidt.

Over Skeleton At The Banquet zegt Landry. "Dit album bevat een serie reflecties en gedachten over de collectieve hallucinatie die Amerika is. Met daarnaast nog een paar liefdesliedje. Ik schreef het vanuit mijn schuilplaats, een klein appartement in een klein dorp in het westen van Frankrijk, waar ik afgelopen zomer heb doorgebracht. Ik vond het een goede plek om het bos door de bomen te zien, om zo te zeggen.”

Het album werd opgenomen en geproduceerd in Los Angeles door Landry en Seth Ford-Young (Tom Waits, Edward Sharpe). Naast Landry op zang, gitaren, pedal steel, toetsen en mondharmonica, is Seth Ford-Young te horen op bas, Josh Collazo op drums, Stewart Cole op trompet en Odessa Jorgensen op viool.

Gill Landry live: 31 januari in TivoliVredenburg, Utrecht; 2 februari in Paradiso Noord, Amsterdam;  4 februari in Merleyn, Nijmegen; 5 februari in Café ’t Rozenknopje, Eindhoven.

Voor het concert in TivoliVredenburg zijn 2x2 tickets te winnen. Laat ons voor 24 januari weten welk ander oud-lid van Old Crow Medicine Show in het najaar nog door ons land tourde? Antwoord naar redactie@popmagazineheaven.nl.