Tourtip: Hollis Brown

29 augustus 2019

‘De kunst van de eenvoud’, zo recenseerde Heaven in 2013 hun album Ride On The Train van Hollis Brown, een no-nonsense rootsband uit New York: drum, bas, twee rammelende gitaren, compacte liedjes van drie tot vier minuten. Geen vernieuwende formule, dus je moet wel wat in huis hebben om boven de middenmaat uit te steken.

Dat heeft de naar een nummer van Bob Dylan vernoemde band zeker, maar met die no-nonsense instelling is het wel lastig je in de kijker van publiek en critici te blijven spelen. Na Ride On The Train volgden drie albums die al minder losmaakten, al bleven de liedjes, de zang van Mike Montali en het gitaarspel van Jonathan Bonilla onverminderd fraai.

Gelukkig is er voor voor eerlijke muziek van hardwerkende bands altijd wel plekje in de harten van liefhebbers. Met het nieuwe album Ozone Park op zak komen de rootsrockers uit Queens weer eens deze kant op. Ze verdienen nieuwe fans.

Hollis Brown live: 25 september in Der AA Theater, Groningen; 26 september in Q-Factory, Amsterdam; 27 september in Willem Twee, Den Bosch; 28 september in Kroepoekfabriek, Vlaardingen.