Tourtip: Jack Poels

7 februari 2020

Afgelopen 5 januari speelde Jack Poels, met BJ Baartmans en Jan Hendriks als begeleiders, al solo op de sfeervolle matinee ‘20 jaar Heaven’ in TivoliVredenburg, tot groot enthousiasme van ieder die bij die primeur was. Vandaag kondigt hij zijn tour aan en brengt de nieuwe single In De Achtertuin uit.

Jack Poels, natuurlijk bekend als voorman van Rowwen Hèze, maakte eerder dit jaar bekend zijn eerste soloalbum uit te brengen. Blauwe Vear verschijnt op 27 maart via Snowstar Records. Het album telt twaalf Nederlands/Limburgstalige ballades, die wijsheid ademen, kleurvelden schilderen en getuigen van oprechtheid. Liedjes die fans van het rustige werk van Rowwen Hèze een warm hart zullen toedragen. Blauwe Vear is ook een openhartig album vol ingetogen americana met kleine woorden over grote emoties. Geen polka of tex-mex maar melancholie en weemoed – akoestische luisterliedjes van een man met een gitaar en een verhaal.

Vandaag verschijnt tweede single In De Achtertuin. Eerder was Elf Oaver Elf al eerder te beluisteren, ook op onze site. Jack Poels: "Mijn zoon Jan ging voor het eerst in zijn leven alleen een grote reis maken. Hij vloog naar Zuid-Korea voor z'n studie. Je zag het jeugdige enthousiasme in zijn ogen. Hij was er klaar voor de wereld te gaan ontdekken. We namen afscheid op een warme zomeravond in de achtertuin. De dag erna loop ik met een weemoedig gevoel door het huis. De oude foto's aan de muur, de lege slaapkamer, de speelgoedgitaar. Alles krijgt een andere betekenis. In In De Achtertuin zing ik hem toe dat hij dat vooral moet gaan doen, dat het goed is om op eigen benen te staan. Ondertussen hoop ik alleen maar dat hij snel weer terugkomt. Het liefst morgen, terug hier in de achtertuin." 

Jack Poels solo (met BJ Baartmans en Jan Hendriks) 2 mei in Paradiso, Amsterdam; 3 mei in Xinix, Nieuwendijk; 6 mei in TivoliVredenburg, Utrecht; 7 mei in Mezz, Breda; 10 mei in De Weijer, Boxmeer; 14 mei in Bosuil, Weert; 19 mei in Lutherse Kerk, Groningen; 26 mei in Gebouw T, Bergen op Zoom; 27 mei in De Nieuwe Pul, Uden; 28 mei in De Nieuwe Nor, Heerlen; 3 juni in Ainsi, Maastricht; 10 juni in Toonzaal, Den Bosch; 11 juni in Maaspoort, Venlo; 17 juni in De Groene Engel, Oss; 9 juli in Oude Luxor, Arnhem; 15 juli in Beukenhof, America; 16 juli in Beukenhof, America.