Tourtip: Makis Seviloglou

22 februari 2019

Met de eerste schuchtere zonnestralen kondigt zich de lente aan. Een jaargetijde waarin menigeen reikhalzend uitkijkt naar de komende vakantieperiode. Voor hen die Griekenland op het programma hebben staan biedt een tour van de Griekse zanger-liedjesschrijver en bouzoukispeler Makis Seviloglou de gelegenheid gevoelsmatig alvast op temperatuur te geraken.

In de loop van de jaren heeft deze Griekse bard in ons land een vaste schare fans opgebouwd die zich naar hartenlust laven aan zijn muziek. De band tussen Seviloglou en ons land is groot en ontstond in 2005 op het eiland Karpathos, toen de van Frank Boeijen en Quatro Ventos bekende gitarist Wout Pennings (1950-2014) in een restaurant werd uitgenodigd met Makis mee te spelen. Na afloop nodigde Wout op zijn beurt zijn nieuwe Griekse vriend uit naar ons land af te reizen teneinde in de Silvox studio in Silvolde met producer Caspar Falke een cd op te nemen. Waarmee tevens het startschot werd gegeven voor een jaarlijks terugkerende reeks concerten in wisselende bezettingen. Bezettingen die Seviloglou in staat stelden de vele stijlvormen waarmee hij de liedjes op de vier in ons land opgenomen albums optuigt ook op de planken tot leven te brengen. Voor deze nieuwe tour heeft hij gekozen voor een kleine bezetting die hem ruimte biedt zijn exceptionele kwaliteiten als instrumentalist te demonstreren. Gitarist Maries Makris kennen we van zijn vorige tour, terwijl zangeres Vera Mpaksevanidou en bassist Aristotelis Antoniou tijdens deze tour debuteren.

Makis Seviloglou live: vrijdag 1 maart in Ludens, Voorburg; zaterdag 2 maart in Bouwkunde, Deventer; zondag 3 maart in Lux, Nijmegen; maandag 4 maart in Concordia, Enschede; donderdag 7 maart in De Meerse, Hoofddorp.