Tourtip: Malford Milligan & The Southern Aces

25 januari 2019

In oktober vorig jaar verscheen het album Life Will Humble You van Malford Milligan &  The Southern Aces. Sindsdien staat het album maandenlang op nummer één in de Euro Americana Chart. De Amerikaanse soulzanger tourt vanaf eind februari door het land. Samen met zijn band die bestaat uit de fine fleur van de vaderlandse rootsscene: Roel Spanjers, Jack Hustinx, Fokke De Jong, Eric van Dijsseldonk en Roelof Klijn

Milligan's sound wordt door zijn unieke soulstem vaak vergeleken met legendes als Otis Redding en Percy Sledge. Niet voor niets werd hij maar liefst acht keer tot beste vocalist bekroond bij de Austin Music Awards. Als zanger van de supergroep Storyville, met ondermeer Stevie Ray Vaughan’s ‘Double Trouble’ als ritme-tandem, maakte Milligan in de jaren 90 furore als energieke frontman. Producer Stephen Bruton opperde het idee om een intiem soulalbum te maken met meer ruimte voor Milligan’s stem. Door Bruton’s overlijden in 2009 ging er een streep door het plan.

Enter Jack Hustinx. De Nederlandse producer en de soulveteraan bundelden hun krachten om het plan jaren later alsnog uit te voeren. Het verlies van geliefden en de strijd tussen leven en dood is de inspiratie geweest voor een aantal beschouwende en autobiografische songs op Life Will Humble You. Het album ontving lovende recensies – ook in Heaven. (Recensie staat in het jongste nummer.)  Life Will Humble You werd door de medewerkers aan de Euro Americana Chart gekozen tot ‘Beste Americana-album van 2018’.  Met Yo Yo  en Getting Over You staan er twee nummers van Stephen Bruton op het album. Yo Yo zal op vrijdag 1 februari online als single verschijnen.    Malford Milligan & The Southern Aces live: 21 februari in De Rozenknop, Eindhoven; 22 februari in ’t Keerpunt, Spijkerboor; 23 februari in Nieuwe Nor, Heerlen; 24 februari in TivoliVredenburg, Utrecht; 25 februari in De Rustende Jager, Terschelling; 27 februari in maart in De Cactus, Hengelo; 5 maart in Doornroosje, Nijmegen; 7 maart in Ut Midde, Venlo-Blerick; 8 maart  in ’t Beest, Goes; 10 maart in De Rozenknop, Eindhoven.