Tourtip: My Baby

11 oktober 2018

Afgelopen vrijdag presenteerde My Baby Mounaiki ~ By The Bright Of Night in een uitverkochte Melkweg. Het nieuwe album bevat weer de voor de groep kenmerkende mix van folk, blues, funk en trance. De geest van Sly Stone waart rond - hij speelt zelfs een hoofdrol in de track Supernatural Aid

Mounaiki ~ By The Bright Of Night laat een band horen die vanaf hun ontstaan het avontuur is aangegaan en niet bang is om zichzelf te blijven ontwikkelen. Joost ‘Sheik’ van Dijck (drums, zang): “Mounaiki is de Sjamanistische naam die we hebben gegeven aan onze hoofdpersoon. Ze staat voor liefde en wilskracht. Haar zoektocht naar betekenis en identiteit leidt tot een pad van transformatie.” De Melkwegshow was het startschot voor een Europese tour die de band naar België, Duitsland, de UK, Frankrijk, Zwitserland, Servië, Tsjechië, Italië en Kroatië voert. En natuurlijk ook naar Nederland.

My Baby debuteerde eind 2013 met Loves Voodoo!, een album vol met hypnotiserende voodoo blues beats. In 2015 tourde de band non-stop door Europa, dit keer ter promotie van hun tweede album Shamanaid. De groep speelde op alle grote festivals van Lowlands tot Sziget en Glastonbury.

In 2017 volgde het album Prehistoric Rhythm, dat vooral in Engeland zeer succesvol was. Het drietal – naast Joost van Dijck, Cato van Dijck (zang, gitaar) en Daniel Johnston (gitaar) – werd voor de tweede keer uitgenodigd te komen spelen op Glastonbury en was de eerste Nederlandse act die op het hoofdpodium stond van het legendarische Isle of Wight festival.

In eigen land werd de band Ambassadeur van de Vrijheid. In het kader daarvan bezochten Cato, Joost en Daniel een vluchtelingenkamp aan de Servische grens. De verhalen die ze daar hoorden resulteerde in het nummer Borderline, dat is terug te vinden op Mounaiki ~ By The Bright Of Night.

My Baby live: 20 oktober in Hedon, Zwolle; 25 oktober in De Oosterpoort, Groningen; 27 oktober in Effenaar, Eindhoven; 28 oktober in Annabel, Rotterdam.