Tourtip: Suzanne Jarvie

16 mei 2019

Het verhaal van de Canadese advocate Suzanne Jarvie is niet voor iedereen bekend. Nadat haar zoon bijna dood bleef na een val van de trap, besloot ze haar passie te volgen en debuteerde vier jaar geleden overtuigend met Spiral Road, in het besef dat het leven zomaar in één keer voorbij kan zijn.

Spiral Road onthulde een aanzienlijk talent, maar de echte proef volgt natuurlijk met de opvolger, het recent verschenen In The Clear. Want waar debuten het beste bevatten van wat iemand in de loop van jaren bijeen heeft geschreven, is er voor nummer twee veel minder tijd, terwijl de verwachtingen een stuk hoger zijn.

In The Clear is nog beter. Opnieuw geproduceerd door Hugh Christopher Brown bewijst Jarvie zich als van de beste americana-zangeressen van dit moment en toont ze zich opnieuw een begenadigde liedjesschrijfster die tien loepzuivere topsongs aan haar oeuvre toevoegt, Als weinig anderen kan ze liedjes schrijven die boven zichzelf uitstijgen doordat ze net die extra wending hebben. Jarvie grossiert in rootsy singer-songwriterpareltjes. Vanaf morgen tourt ze door het land. Warm aanbevolen.

Suzanne Jarvie live: 19 mei in Torpedo Theater, Amsterdam; 22 mei in Live@Paulus, Oss; 23 mei in De Bunker, Gemert; 24 mei in In the Woods, Leusden; 25 mei in Wims Muziekkelder, Doetinchem; 26 mei in Stadstheater Zoetermeer, Zoetermeer; 27 mei bij Peter en Leni, Steendam; 28 mei in Ramble on Tuesday, Nijmegen.