Tourtip: Tim Knol & Blue Grass Boogiemen

11 april 2019

Crying Shame is de eerste single van het aanstaande album Happy Hour van Tim Knol & Blue Grass Boogiemen. Knol koestert al jaren een sterke liefde voor bluegrass, met het opnemen van dit album met zijn vrienden van ‘s Nederlands bekendste band in dit genre, is er een lang gedroomde wens van hem in vervulling gegaan.

Crying Shame is hoe Tim Knol & Blue Grass Boogiemen live klinken”, vertelt Knol over de nieuwe single. “Het is het meest energieke liedje van de plaat, echt een sneltrein. Ik heb er serieus op moeten oefenen om het te kunnen spelen.” Happy Hour telt twaalf nummers in bluegrass-stijl, in de aanloop naar de release van het album zullen meerdere singles verschijnen.

Knol is enthousiast over de samenwerking met de Utrechtse rootsroutiniers. “De Boogiemen zijn kwalitatief zó ontzettend goed. Als je dan een mooie bluegrassplaat gaat maken, dan moet je dat natuurlijk wel doen met gasten die deze muziek begrijpen. En deze jongens doen al 30 jaar niets anders. Ze zijn krankzinnig goed en ik vind ze zeker in Nederland maar ook ver daarbuiten op eenzame hoogte staan. Bluegrass zoals het vroeger werd gespeeld: rauw, eerlijk en vuig.”

Tim Knol & Blue Grass Boogiemen gaven al succesvolle voorproefjes op de samenwerking op het uitverkochte roots festival Once In A Blue Moon in Amsterdam in de zomer van 2018 en tijdens de jubileumshow van Knol in Paradiso en de Dutch Roots revue op de afgelopen editie van Eurosonic Noorderslag, beiden in januari dit jaar.

Knol heeft recent met I Love My Label een eigen platenlabel opgezet, Happy Hour zal daar ook op uitgebracht worden. De releasedatum is 10 mei, het album wordt op zaterdag 11 mei gepresenteerd met een show in de Amstelkerk in Amsterdam. De tour start 21 april op Paaspop, omvat inmiddels meer dan twintig shows en breidt zich doorlopend uit.

Tim Knol & Blue Grass Boogiemen live: 21 april op Paaspop, Schijndel; 11 mei in de Amstelkerk, Amsterdam (albumpresentatieshow); 24 mei op Klomppop, Ovezande; 25 mei op Sniester, Den Haag; 7 juli in het Vondelpark, Amsterdam; 20 juli op de Zwarte Cross, Lichtenvoorde; 28 juli bij Zomer op het Plein, Alkmaar; 20 augustus op Stortemelk, Vlieland; 25 augustus op Terug Naar Tiengemeten, Tiengemeten; 18 oktober in ‘t Beest, Goes; 26 oktober in Fluor, Amersfoort; 27 oktober in De Amer, Amen; 30 oktober in TivoliVredenburg, Utrecht; 1 november in De Meester, Almere; 2 november in de Gashouder, Dedemsvaart; 3 november in Rotown, Rotterdam; 8 november in 013, Tilburg; 15 november in Hedon, Zwolle; 16 november in Cacaofabriek, Helmond; 28 november in Der Aa-Theater, Groningen; 29 november in Burgerweeshuis, Deventer; 30 november in het Patronaat, Haarlem.