Travoltas (ultrakort) weer samen

12 februari 2014

Het wordt voor punkrockminded Nederland ongetwijfeld een Endless Summer, nu bekend is geworden dat de Travoltas een korte reünietour hebben gepland. Een van de leukste punkbandjes van de Lage Landen aller tijden met als handelsmerk pakkende liedjes waarin de oplettende luisteraar zowel de Ramones als The Beach Boys herkent. Kernleden zijn Perry Leenhouts en Vincent Koreman, afkomstig uit regio Tilburg, die in 1989 ook aan de wieg stonden van de band. De twee zouden later als PeVi ook andere groepen produceren, zoals de Rotterdamse meidenpunkband The Riplets. Na enkele singles in de nog altijd wat magere eerste helft van de jaren negentig met ook nog eens diverse bezettingwisselingen, volgde in 1996 de mini-cd Kill Kill Kill.

Het jaar erop  verscheen het eerste volwaardige album, Baja California. Na een tour als voorprogramma met Ramones-drummer Marky Ramone bood het punkicoon aan het volgende album te produceren. Dit Modern World zette de band weliswaar op de kaart, maar helemaal tevreden met het eindresultaat waren de Travoltas niet, want enkele jaren later volgde een eigen remix. Na veel touren over de hele wereld, een deelname aan Marlboro Flashback met een Beach Boys-hommage en albums als Teenbeat, Endless Summer en Highschool Reunion zetten de bandleden er in 2006 een streep onder. Leenhouts woonde toen al jaren in Los Angeles.

Eind vorig jaar kwamen de bandleden na lange tijd weer samen en de klik bleek nog steeds aanwezig. Vanaf dat moment werd gewerkt aan het aanstaande reünieproject, waarbij de Travoltas hun drie favoriete Nederlandse zalen aandoen. De bezetting met leden van de laatste samenstelling wordt aangevuld met diverse muzikanten waarmee in het verleden is gewerkt. Fans worden aangemoedigd de ‘ideale setlijst’ samen te stellen. Dat kan via de Facebook-pagina van de Travoltas.

Travoltas live: 30 mei in Hedon, Zwolle, 31 mei in 013, Tilburg en 1 juni in Paradiso, Amsterdam.