Truth volgens Kamasi Washington

13 april 2017

Gisteren verscheen Truth van jazz-saxofonist Kamasi Washington. Het is het eerste stuk van zijn nieuwe ep Harmony Of Difference en gaat vergezeld van een intrigerende korte film. In juli staat Washington op North Sea Jazz met het Metropole Orkest.

Harmony Of Difference, dat deze zomer verschijnt, is de eerste release van de saxofonist, componist en producer na zijn fenomenale driedubbelalbumdebuut The Epic uit 2015. De uit de kluiten gewassen Washington vestigde zijn naam, al was hij bij kenners al bekend als muzikant van de Californische jazz/hiphop-scene en het jazzcollectief West Coast Get Down, waarvan ook de onlangs nog op Transition in Utrecht te bewonderen bassisten Thundercat en Miles Mosley deel uit maken.

The Epic kwam voort uit een wekenlange sessie van dat collectief en Washington gaf al aan dat er nog heel veel materiaal niet op het kolossale debuut terecht was gekomen. Truth zou niet hebben misstaan op The Epic. Filmmaker A.G. Rojas liet zich door de muziek inspireren en maakte onderstaande korte film, een woordloos pleidooi voor tolerantie.