Utrecht muziekstad

25 mei 2018

Utrecht verandert op zondag 3 juni voor de tweede keer in één groot gratis muziekpodium waarbij het rijke, zeer diverse muziekaanbod wordt gecombineerd met de bijzondere, verborgen en niet alledaagse locaties van de stad.

In samenwerking met festivals, podia, muzikanten en muziekopleidingen, laat de Domstad zien en horen dat muziek onlosmakelijk is verbonden met het DNA van de stad. Van klassiek tot pop, van vocaal tot instrumentaal, van startende bands tot gevestigde namen. Pablo van de Poel (DeWolff), Eefje de Visser, Kim Janssen, Luwten en Rosemary & Garlic zijn acts die de Heaven-gemeenschap zonder meer kunnen bekoren, al zullen ze – nieuwsgierig als ze zijn naar nieuwe muziek – ook het aanbod in wereld, jazz en klassiek kunnen waarderen.

Bijzonder wordt ook het Museum van Geluid, gecureerd door Colin Benders alias Kyteman. De imposante Werkspoorkathedraal staat de hele zondag in het teken staat van de modulaire synthesizer en de muziek die daar uit kan komen. Van ambient tot acid, van subtiele klanken tot aan techno. Werken van pioniers Suzanne Ciani, Daniel Cramer en natuurlijk ook van Colin Benders worden ‘tentoongesteld’. Dwaal door de oude fabriekshal en laat je verrassen door de plek, de knoppen en kabels, het geratel van de machinerie, de visuele werken en door de obsessie van de makers.

Bekijk hier het hele programma.