The Veils-voorman solo

22 november 2018

Vandaag verschijnt de nieuwe video van The Veils’ frontman Finn Andrews. A Shot Through The Heart ( Then Down In Flames) is afkomstig van zijn eerste soloalbum dat in maart volgend jaar zal uitkomen.

The Veils hebben met hun vijf albums veel harten veroverd en in ons land een stevige fanschare opgebouwd. Finn Andrews was altijd al de belangrijkste songwriter van de groep, en zijn teksten leken al heel persoonlijk. Waarom dan nu een soloalbum? Andrews: “De nummers van The Veils schreef ik toch vaak vanuit meerdere perspectieven en de songs op One Piece At A Time zijn toch nog autobiografischer. Ik kan niet zeggen dat deze nummers ‘eerlijker’ zijn dan het oeuvre van The Veils, daarmee zou ik dat werk tekort doen, maar ze hebben voor mij duidelijk een andere gevoelswaarde.”

Voor de opnamen van zijn soloalbum keerde Andrews terug naar zijn vaderland Nieuw Zeeland. Het album is opgenomen in Auckland, in nauwe samenwerking met gitarist Tom Healy die bekend is van zijn bemoeienis met Tiny Ruins.