Wereldacts op 40UP Zomerfestival

25 mei 2017

Liefhebbers van tijdloze dansmuziek worden deze zomer op hun wenken bediend. Verdeeld over twee edities in Utrecht en Eindhoven presenteert 40UP Zomerfestival een programma van wereldformaat. Heaven geeft 4x2 vrijkaarten weg.

In Utrecht gaat op zaterdag 24 juni de meeste aandacht uit naar het optreden van Kool & The Gang, een van dé disco/funkbands uit de jaren zeventig en tachtig die wereldhits scoorden met onder meer Celebration, Cherisch en Ladies Night. Een week later, op zaterdag 1 juli in Eindhoven, is Golden Earring de afsluiter van het festival.

Utrecht

40UP Zomerfestival is voor het derde achtereenvolgende jaar in Utrecht, maar het verhuist naar een nieuw terrein met veel meer mogelijkheden: festivalweide Papendorp. Er is een groot concertpodium waar naast de al genoemde Kool & The Gang andere discohelden uit de jaren zeventig en tachtig optreden: Hot Chocolate (Every 1’s A Winner), George McCrae (Rock Your Baby), Spargo (You And Me) en Roberto Jacketti & The Scooters (I Save The Day).

40UP DJ’s Erik de Zwart, Harry de Winter en Alex van Oostrom doen hun vertrouwde ding in de mooie sterrentent, met naast de muziek ook de bijbehorende videoclips. Wie wil dansen op een wat sneller tempo kan terecht in de Upbeats area, waar grondleggers van de Nederlandse house draaien, zoals DJ Jean, Erick E, Roog en Jaydee.

Eindhoven

In Eindhoven strijkt 40UP op zaterdag 1 juli neer op het Ketelhuisplein in Strijp S. Ook daar natuurlijk de DJ’s, maar op het podium is een nagenoeg geheel ander programma te zien en te horen, alleen Spargo geeft ook hier acte de présence. Maar het wordt net zo'n groot discofeest met optredens van The Trammps (Disco Inferno), The Earth, Wind & Fire Experience featuring Al McKay (Boogie Wonderland), The Real Thing (You To Me Are Everything) en VOF de Kunst (Een Kopje Koffie). En natuurlijk Golden Earring, Nederlands meest succesvolle band ooit.

Op 40UP Zomerfestival staan diverse foodtrucks met lekkere gerechten en zijn genoeg leuke zitjes. Tel daarbij het verrassende festivaltheater en een echte oud-Hollandse zweefmolen en je kunt een dag ongebreideld genieten in een sfeer die je na aan het hart ligt.

Het programma is van 12.00 tot 23.00 uur. Raadpleeg de festivalsite voor informatie over artiesten, tijdschema en bereikbaarheid. Kaarten voor zowel Utrecht als Eindhoven zijn € 42,50 en ook verkrijgbaar via www.40upzomerfestival.nl.

Maak kans op gratis kaarten

Heaven heeft voor beide edities 2x2 vrijkaarten in de aanbieding. Het enige wat u moet doen is ons liken op Facebook. De gelukkigen krijgen op maandag 5 juni van ons bericht. Mocht u al vriend van ons zijn, stuur ons dan gewoon een e-mail: redactie@popmagazineheaven.nl.