Wereldprimeur: Emma Hill

20 mei 2013

Niet eerder had Heaven de wereldpremière van een videoclip.  Verheugd en met trots presenteren we Life On The Road van de zeer talentvolle Amerikaanse singer-songwriter Emma Hill.

Emma Hill’s niet geringe kwaliteiten zijn te horen op het splinternieuwe album The Black And Wretched Blue. Met de aardsheid die je kunt verwachten van iemand uit een afgelegen dorpje in Alaska, Sleetmute, overtuigt Hill met een heldere rootsy stem en dito liedjes. In de Verenigde Staten vergelijken ze haar al met Gillian Welch en Kathleen Edwards en heeft ze een goed gelezen blog op de americana-site No Depression.

Ondersteund door muzikale partner Bryan Daste – ‘haar David Rawlings’ schreef de Anchorage Press – en met de hulp van gastmuzikanten op diverse instrumenten, trakteert Hill ons op The Black And Wretched Blue op een fluks dozijn heerlijke folkrootsy liedjes. Die zijn nu eens intiem, dan weer wat opgewekter, maar altijd dragen ze een bijzondere charme in zich, die je als luisteraar niet snel loslaat.  Het montere Life On The Road is misschien niet het mooiste liedje op een album, dat verschillende uitschieters telt, maar wel een van de meest uitnodigende. Een uitstekende introductie voor een singer-songwriter die het ontdekken waard is.