Win kaartjes voor Richard Hawley

5 oktober 2012

Dinsdag 9 oktober geeft Richard Hawley zijn enige optreden in Nederland in de Melkweg in Amsterdam. Zijn dit jaar verschenen album Standing At The Sky’s Edge is genomineerd voor de prestigieuze Mercury Prize.

Richard Hawley (45) verdiende zijn sporen als gitarist in Pulp, en is sinds 2001 actief als soloartiest. Met zijn donkere stem legde hij zich vooral toe op ingetogen singer-songwriterliedjes. Hij bouwde aan een prachtig oeuvre met albums als Coles Corner en Truelove’s Gutter. Op het dit jaar verschenen Standing At The Sky’s Edge heeft hij het roer behoorlijk omgegooid. Met succes, want zo mag je een nominatie voor de Mercury Prize wel interpreteren. Op de short list prijken ook de namen van Lianne La Havas, Michael Kiwanuka, Ben Howard, Field Music, Django Django en Sam Lee – volgens een recensie in Heaven, die medio oktober verschijnt, de folksensatie van het jaar.

Op Standing At The Sky’s Edge klinkt Richard Hawley steviger dan hij eerder solo heeft geklonken. In een klassieke rockbezetting – twee gitaren, bas en drum – voegt hij zich in de traditie van de Britpop, zij het dat er ook de nodige Amerikaanse invloeden in zijn verwerkt. Hij maakte het album na ‘een psychedelische trip’ door de Verenigde Staten.

Heaven mag 2x twee kaartjes weggeven voor het concert komende dinsdag. Wat u moet doen is ons laten weten aan welk tribute-album Hawley samen met Jarvis Cocker in 2002 een bijdrage leverde? Het goede antwoord graag uiterlijk zondag 7 oktober naar louis.nouws@gmail.com

Richard Hawley live: 9 oktober in de Melkweg, Amsterdam