Win vrijkaarten voor Roots of Heaven

7 maart 2019

Vrijdag 12 april is het Roots of Heaven in het Patronaat in Haarlem, met onder meer optredens van The Yearlings, Nicole Atkins, Dan Stuart en Ryley Walker. Het blokkenschema voor het festival, dat vanaf 17.30 uur van start gaat, is inmiddels bekend. Heaven heeft 5 x 2 vrijkaarten te geef. Je moet je dan wel inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via de nieuwsbrief – die om de twee weken gaat verschijnen – tref je geregeld ticketacties aan die Heaven samen met podia opzet. Daarnaast wijzen we je op mooie concerten, zijn er albumrecensies, leuke columns en previews van de inhoud van het magazine dat tweemaandelijks uitkomt. Zo komt er in de nieuwe Heaven een interview met Marina Tadic van Eerie Wanda een van de acts op Roots of Heaven.

In het huidige nummer staan mooie interviews met The Yearlings en Matthew Logan Vasquez, twee andere acts van de in totaal negen die vrijdag 12 april optreden op Roots of Heaven in het Haarlemse Patronaat. Op dit compacte festival – aanvang halfzes, einde een uur na middernacht – is een mooie staalkaart te horen van wat hot is in roots en americana op dit moment.

Ook Nicole Atkins maakt haar opwachting. Precies een jaar geleden had het blad een mooi interview met de Amerikaanse zangeres, die toen net het prachtige album Goodnight Rhonda Lee uit had, dat herinneringen oproept aan de soulpop van Dusty Springfield. Het interview ging onder andere over haar alcoholverslaving.

“Ik drink niets meer. Ik weet gewoon dat als ik dat doe, ik geen controle meer heb over wat er gebeurt. Misschien laat ik het bij twee drankjes, maar het kan ook rampzalig aflopen. Daar wil ik niet op gokken. Het is fijn om wakker te worden zonder een kater.” Nicole Atkins laat er geen twijfel over bestaan: ze is nog elke dag blij met de beslissing om te stoppen met drinken. “Ik kom uit een familie van alcoholisten en ik heb van dichtbij gezien waartoe het leidt. Tot een bepaald punt kan het leven plezierig zijn met drank totdat je opeens vast zit. Ik was altijd bang dat ik saai zou zijn zonder alcohol maar je wordt juist scherper merk ik nu.” De titel van haar nieuwste plaat Goodnight Rhonda Lee is veelzeggend. Rhonda Lee is Atkins’ beschonken alter ego. “Ze kan de leukste vrouw zijn die je ooit hebt ontmoet of een rotwijf. Iedereen heeft een Rhonda Lee. Of het nou om alcohol, eten of klagen gaat. Het is dat kleine wezentje in je lichaam dat er soms uitkomt. Je moet leren die op afstand te houden.”

Om in aanmerking te komen voor twee vrijkaarten voor Roots of Heaven hoef je je alleen aan te melden voor onze nieuwsbrief. Mocht je de nieuwsbrief al ontvangen, spoor dan een bekende aan zich in te schrijven en reis de 12e april gezellig samen af naar de Spaarnestad. Ga wat eerder en geniet van bijvoorbeeld een bezoek aan het prachtige Frans Halsmuseum.