Winnaars Speedfest

4 november 2015

De ijzersterke line-up voor de tiende Speedfest, op 21 november in het Eindhovense Klokgebouw, doet menig hart op hol slaan. Ga maar na: Eagles of Death Metal, Danko Jones, Napalm Death, Backyard Babies en nog 23 andere namen op één affiche staan op voorhand garant voor een dagje stuiteren langs de drie podia.

Zonder exacte aantallen prijs te geven, meldt een Speedfest-woordvoerder dat de voorverkoop alle voorgaande edities overtreft. Michel Broekhuizen en Willy Jan van Gemert hoeven zich echter geen zorgen te maken dat ze naast een ticket grijpen; ze wonnen een setje van twee. Naar aanleiding van het prijsvraagje op 21 oktober, stuurden ze het juiste antwoord op de vraag: "Welke band levert de oudste artiesten?" Dat is natuurlijk The Dictators NYC, met gitarist Ross 'the Boss' Friedman (van 3 januari 1954) als nestor, op 26 dagen gevolgd door zanger Richard 'Handsome Dick' Manitoba. Deze twee New Yorkers gooien meteen hoge ogen in het over all klassement. Een quickscan van alle affiches leert dat waarschijnlijk alleen de leden van sixties garageband The Sonics (Speedfest 2011) ouder waren tijdens hun optreden bij de jaarlijkse hoogmis voor punks, metalheads, psycho's en rockabilly cats.

Speedfest 10 gaat 21 november om 13.30 uur van start met Buffalo Summer. De laatste band is Vintage Caravan, die dertien uur later tijdens de tot officieel programmaonderdeel gepromoveerde afterparty de volhouders richting het daglicht gaat duwen.

Kaarten zijn te koop via www.speedfest.nl.