In the Woods verhuist

20 juni 2017

In the Woods, een van de ‘oudste’ kleine podia gaat verhuizen. Van het pittoreske Lage Vuursche naar Leusden. Ad Vanderveen and guests verzorgen op 16 september het eerste optreden op de nieuwe locatie: Fort 33.

Het eerste optreden onder de noemer In the Woods was op 8 augustus 2000 in Hollandsche Rading in de soos van een Jeugdzorginstelling met zeer beperkte faciliteiten. Vanaf 1 februari 2006 was het Dorpshuis in Lage Vuursche de vaste speellocatie, pal naast kasteel Drakensteyn. Het podium bouwde in de regio en ver daarbuiten een goede reputatie met soms spraakmakende optredens.

“We zijn toe aan een verandering”, meldt de organisatie. “Verschillende omstandigheden noopten tot een verhuizing. We zullen het feeërieke van Lage Vuursche gaan missen. Menige Amerikaan werd verliefd op deze mini-Efteling. En natuurlijk ook het Dorpshuis met keukenprinses Irene, volgens de onlangs overleden Jimmy LaFave een heuse Gourmet Queen. We laten prachtige herinneringen achter en kijken terug op een ontwikkeling en naamsbekendheid die we niet hadden durven hopen toen we begonnen. We hadden dit nooit bereikt zonder de vele vrijwilligers van de afgelopen jaren en niet te vergeten ons trouwe publiek.”

In the Woods heeft met zijn intieme concerten een trend gezet. Inmiddels zijn er veel meer kleine door vrijwilligers gerunde podia, waar artiesten optreden – veelal singer-songwriters – die misschien niet zo bekend zijn, maar kwalitatief iedere competitie aankunnen. Zie luisterpodia.nl.

De nieuwe locatie van In the Woods: Fort 33, Bavoortseweg 25, 3833 BM Leusden. Er is ruime parkeergelegenheid. Live In the Woods: 16 september Ad Vanderveen WW ensemble extended (special guests); 14 oktober Hannah Aldridge; 4 november Grayson Capps & Corky Hughes; 2 december Dar Williams; 16 december Danni Nichills Hidden XMas DeLuxe.