Zaterdag naar de platenzaak

18 april 2012

Aanstaande zaterdag is het weer Record Store Day, een dag waarop de (onafhankelijke) platenzaak in het zonnetje staat. In het leven geroepen door muziekliefhebbers en artiesten die vinden dat een gezond muziekklimaat niet kan bestaan zonder goede platenwinkels.

Er zijn zaterdag tal van gratis optredens door een keur aan artiesten, onder wie Blaudzun, Iain Matthews, Go Back To The Zoo, Awkward I, GEM,  Bertolf, Yori Swart, Spinvis, Kris Berry en vele anderen. Check de site van Record Store Day of die van uw favoriete platenboer. En als u toch in de winkel bent, er zijn zaterdag veel bijzondere releases. Vooral op vinyl, want waar de cd-verkoop een dalende lijn vertoont, zijn de grote zwarte schijven bezig aan een opmerkelijke opmars.

Spinvis schreef speciaal voor Record Store Day een ode aan het vinyl. Het liedje heet B-kantje en zal ook alleen op de B-kant van een 7" verschijnen. Spinvis legt aan 3voor12 uit: "Je koopt een single en je krijgt er een gratis cadeau bij. In het digitale tijdperk verdwijnen ze, maar er is een rijke geschiedenis aan bonusliedjes die uiteindelijk grotere hits werden dan de oorspronkelijke single." De exclusieve single is gratis en alleen verkrijgbaar op Record Store Day.