Zervas & Pepper: superieur gemengd dubbel

9 oktober 2013

Zervas & Pepper is het stel Paul Zervas en Kathryn Pepper uit Cardiff in Wales. Het duo debuteert met een ep in 2008, een jaar later verschijnt het tweede exemplaar. Hun debuutalbum Somewhere In The City komt uit in 2011. Een toevalstreffer op Soulseek – een van de vele muzieksites op het net – bracht me op de hoogte van hun tweede album Lifebringer. Direct na de eerste luisterbeurt was ik royaal overtuigd van de exceptionele kwaliteiten van dit duo.

Hun stijlgebied kent een overduidelijke verwantschap met de akoestische folkpop van artiesten als Joni Mitchell, Crosby, Stills & Nash, John Martyn en Fleetwood Mac. Het duo zit vocaal en compositorisch kwalitatief in dezelfde buitencategorie als hun illustere voorgangers en laat zich instrumentaal bijstaan door een groep uiterst getalenteerde muzikanten. Die brengen de vele subtiele details aan in de arrangementen van de elf 24-karaats liedjes.

Pedal steelspeler Jon ‘Catfish’ Thomas, violiste Niamh Aine Ferris, fluitist Lee Goodall, elektrisch gitarist Simon Kingman, percussioniste Krissy Jenkins en keyboardspeler Rob Pugh kunnen later hun nakomelingen laten horen hoe het meest melodieuze album van het Verenigd Koninkrijk in het jaar 2013 dankzij hun inbreng gestalte kreeg. De hemelse solo- en duovocalen, superieure melodielijnen, ijzersterke refreinen en sprankelende instrumentaties die het duo Zervas & Pepper daaraan toevoegen, vormen de hoofdmoot in de opmaak van dit tijdloze, wonderschone album.